Siirry sisältöön

Diakilta hoitotarvikkeita Laakson sairaalan käyttöön

Diak on mukana helpottamassa koronakriisin aiheuttamaa pulaa hoitoalan tarvikkeista. 

Diakin terveysalan koulutuksiin käytettävistä oppimisympäristöistä löytyy sairaaloissa tarvittavaa välineistöä, jota on vapautettu koronaviruspotilaiden hoitamiseen  kampusten ollessa suljettuina. Diakin kampukset ovat kiinni ainakin 13.5. asti ja opetus järjestetään etäopetuksena. 

Kevään aikana Diak on antanut helsinkiläisen Laakson sairaalan käyttöön mm. suojavarusteita, verenpainemittareita, kuumemittareita ja tippatelineitä. 

Helpottaakseen poikkeusolojen työvoimapulaa, Diak on linjannut, että opiskelijoiden työsuhteissa tekemää pandemiatyötä voidaan hyväksyä joko kokonaan tai osittain harjoitteluksi. Näin loppuvaiheen opiskelijat tuovat terveysalalle tarvittavaa lisätyövoimaa ja opinnot voivat silti edetä.

Autamme mielellämme sairaaloita näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa antamalla tarvittavia varusteita sairaalan käyttöön. Myös Diakin opiskelijoita on siirtynyt harjoitteluista työsuhteeseen terveydenhuollossa koronatilanteen vuoksi, kertoo Diakin vararehtori, koulutusjohtaja Pirjo Hakala.