Siirry sisältöön

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot palvelevat työelämää ja opiskelijaa

Kaksi ihmistä keskustelemassa, julkaisun kansikuva.
Ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa oppimisen lähtökohtana ovat opiskelijoiden yksilölliset lähtökohdat ja urasuunnitelmat. Diak Master Schoolin tutkinnot ja koulutukset suuntaavat tulevaisuuteen ja etsivät ratkaisuja yhteiskunnan tarpeisiin. Uusi julkaisu kuvaa Diak Master Schoolin kehittämistä ja pedagogiikkaa.

– Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot on suunniteltu osaamisen ja asiantuntijuuden laajentamiseen ja syventämiseen ammattikorkeakoulututkinnon tai muun korkeakoulututkinnon suorittaneille. Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot ovat reitti opiskelu- ja työuralla etenemiseen, kertoo julkaisun toinen toimittaja, sosiaalialan yliopettaja Jari Helminen.

Diak Master School sisältää Diakin ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot, erikoistumiskoulutukset ja laajat täydennyskoulutukset, mutta julkaisu painottuu ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin. Diakin vuosikirja esittelee Diak Master Schoolin rakentamista.

– Vuosikirja kokoaa yhteen Diak Master Schoolin kehittämistyötä ja sisältöjä sekä ylemmille AMK-tutkinnoille välttämättömiä yhteistyöhankkeita. Julkaisu kuvaa sitä noin vuoden kestänyttä yhteiskehittämisen prosessia, jossa luotiin Diak Master Schoolin konsepti ja tehtiin suunnitelmat esimerkiksi koko opintojen ajan kestävästä palvelupolusta, kertoo julkaisun toinen toimittaja, kirkon alan yliopettaja Minna Valtonen.

Ylemmät AMK-tutkinnot linkittyvät vahvasti myös työelämään ja sen kehittämiseen.

– Vuosikirja esittelee myös erilaisia työelämäyhteistyön hankkeita, jotka Diakissa linkittyvät erityisesti ylemmän AMK-tutkinnon opinnäytetöihin, ja kuvaa korkeakoulujen välisen yhteistyön mahdollisuuksia, Valtonen valottaa.

Varsinkin opinnäytetyöt tarjoavat kiinnostavia mahdollisuuksia yhteiskehittämiselle ja työelämää palvelevan tutkimustiedon tuottamiselle. Ylempiä AMK-tutkintoja suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä myös korkeakoulujen kesken.

Diak Master School – Diakonia-ammattikorkeakoulun vuosikirja 2023 on tarkoitettu sekä työelämäkumppaneille että ylempään AMK-tutkintoon hakemista harkitseville sekä tutkintoa jo suorittaville.

– Työelämätahot löytävät julkaisusta osviitta muun muassa siihen, miten ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot voivat palvella henkilöstön osaamisen ja asiantuntijuuden kehittämistä mutta myös työyhteisön kehittämistä esimerkiksi opinnäyteyhteistyön avulla, Jari Helminen kertoo.

– Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelija ja opiskelijaksi hakeva löytää julkaisuista tietoja muun muassa siitä, miten opiskelu ja osaamisen sekä asiantuntijuuden kehittäminen voi tapahtua ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa. Hän löytää vinkkejä myös siihen, mihin työura voi johtaa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen, Helminen lisää.

Tutustu julkaisuun

Helminen, J., & Valtonen, M. (toim.). (2024). Diak Master School – Diakonia-ammattikorkeakoulun vuosikirja 2023. (Diak Vuosikirja – Diak Yearbook 3). Diakonia-ammattikorkeakoulu. http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-436-7

Julkaisu on luettavissa maksutta Theseuksessa.