Siirry sisältöön

PORTTI-valmennukset tekevät vammaisalaa tutuksi

Erilaisia ja erivärisiä ihmisiä piirroskuvassa.
Diakin koordinoima Uudistuva ja moninainen vammaistyö Uudellamaalla -hanke järjestää valmennusta vammaisalan erityiskysymyksistä maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille ja työntekijöille suomen kielellä.

Miksi?

  • Saat tietoa vammaisalasta
  • Opit vammaisalan erityiskysymyksistä
  • Kuulet kokemusasiantuntijoiden kokemuksia arjesta
  • Tapaat muita opiskelijoita tai alan työntekijöitä

Milloin?

Ke 25.9. klo 14–16
Vammaisuus osana ihmiskäsitystä ja vammaistyön keskeiset käsitteet
projektipäällikkö Tea Kairi ja kokemusasiantuntija Anna Valkama

Pe 11.10. klo 10–12
Vammaisuuden moninaisuus

projektipäällikkö Tea Kairi ja kokemusasiantuntija Maria Mikkola

Ti 19.11. klo 13–15
Vammaistyö ja lainsäädäntö Suomessa

juristi ja oikeustieteen maisteri Amanda Lindström

Ti 26.11. klo 13–15
Vammaisalan eettiset periaatteet ja itsemääräämisoikeus
tuntiopettaja ja projektipäällikkö Katja Lammi

Voit osallistua yhteen tai useampaan valmennuskertaan.

Missä?

Valmennukset järjestetään lähitapahtumana Suomen Diakoniaopiston Alppikadun kampuksella osoitteessa: Alppikatu 2, 00530 Helsinki

Voit osallistua valmennuksiin myös TEAMS-etäyhteydellä. Valmennukset ovat maksuttomia.

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Lisätietoa: tea.kairi@diak.fi

Kouluttajien esittelyt

Tea Kairi toimii projektipäällikkönä Uudistuva ja moninainen vammaistyö Uudellamaalla -hankkeessa. Tealla on pitkä kokemus vammaisalan järjestötyöstä. Hän on kiinnostunut erilaista tukea tarvitsevien ihmisten asioiden kehittämisestä sekä yhdenvertaisuuden edistämisestä.

Anna Valkama työskentelee kokemusasiantuntijana Tukiliitossa. Annan mielestä kokemusasiantuntijoiden äänen pitäisi kuulua nykyistä enemmän. Annan osaamista ovat mm. puhujakeikat, videoiden teko sekä esimerkiksi avustaja- ja työteemat. Hän on mukana myös Kehitysvammaisten Me Itse ry:n toiminnassa.

Maria Mikkola on perehtynyt erityisesti autisiminkirjoon ja vammaisuuteen. Hänellä on vahvaa arjen näkemystä ja kokemusta erityistä tukea tarvitsevan lapsen äitinä.

Amanda Lindström on oikeustieteen maisteri ja toimii juristina Lehti ja kumppaneilla. Amanda on perehtynyt laajasti sote-juridiikkaan sekä perus- ja ihmisoikeuskysymyksiin. Amanda on myös kokenut ja kehuttu kouluttaja.

Katja Lammi toimii tuntiopettajana Suomen Diakoniaopistossa ja projektipäällikkönä Uudistuva ja moninainen vammaistyö Uudellamaalla -hankkeessa. Hänelle vammaistyö on lähellä sydäntä. Katja on perehtynyt erityisesti itsemääräämisoikeuden ja osallisuuden näkökulmiin.

Tutustu hankkeeseen UVVA:n verkkosivuilla.

Uudistuva ja moninainen vammaistyö Uudellamaalla -hankkeen tavoitteena on lisätä vammaisalan vetovoimaa, työssä viihtymistä ja työyhteisöjen monimuotoisuutta työelämän ja koulutuksen rakenteita kehittämällä.  Hankkeessa muotoillaan uusia ratkaisuja vammaisalan veto- ja pitovoiman vahvistamiseksi. Yhteiskehittämiseen on kutsuttu mukaan vammaistyön yhteisöjä ja opiskelijoita.  Yhteishanketta (2023–2026) koordinoi päätoteuttaja Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak). Hankkeen osatoteuttajat ovat Diakonissalaitos, Kirkkopalvelut ry:n STEP-koulutus, Tukena-säätiö ja Suomen Diakoniaopisto.  

Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.