DiakHub
Sinustako sairaanhoitaja tai diakonissa? Tervetuloa DiakHub Itä-Suomen hakijainfoihin!
Yhteiskunnan isoihin ongelmiin vastaaminen edellyttää monialaista yhteistyötä. DiakHub-toimintamalli kehitettiin vastaamaan tähän haasteeseen.
Diak on julkaissut vuosittaisen katsauksensa edellisen vuoden toimintaan. Vuotta 2021 leimasi historiallinen korkeakoulun tulevaisuutta koskeva päätös Diakin kampusrakenteesta.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on kohdentanut 500 000 euroa Diakonia-ammattikorkeakoulun strategiseen kehittämiseen. Lisätuki suunnataan Diakin uuden DiakHub-toimintamallin kehittämiseen sekä alueellisen palvelurakenteen ja vaikuttavuuden vahvistamiseen Itä-Suomen alueella.
Diakonia-ammattikorkeakoulun hallitus on yksimielisesti päättänyt 26.10.2021 järjestetyssä kokouksessaan uudistaa Diakin kampusrakennetta toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntusen esityksen mukaisesti.
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt kolme miljoonaa euroa valtionavustusta yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen käynnistämiseen hallituksen puoliväliriihessä tekemän linjauksen mukaisesti. Valtionavustusta myönnettiin Diakin ja viiden muun organisaation verkostomaisesti toimivalle konsortiolle eli yhteishankkeelle.
DiakHub kutsuu palveluiden parantamisesta kiinnostuneet tutkijat, kehittäjät, viranhaltijat, tuottajat, toimittajat ja käyttäjät aamukahveille. Joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko järjestettävät aamukahvitilaisuudet ratkovat sote-palveluiden haasteita monialaisella yhteistyöllä.
Joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko DiakHub kutsuu palveluiden tutkijat, kehittäjät, järjestäjät, tuottajat ja käyttäjät pohtimaan ratkaisuja palveluiden pulmiin. Nappaa kuppi kuumaa ja tule keskustelemaan mielenkiintoisista teemoista!
Millaista tietoa eri alueiden hyvinvoinnin jakaantumisesta on saatavilla? Miten tietoa voi hyödyntää päätöksenteon tai esimerkiksi alueellisen median tiedontuotannon tukena? Diakonia-ammattikorkeakoulu kutsuu päättäjät, paikallistoimittajat, viranhaltijat, hanketoimijat, palveluiden kehittäjät, opettajat, opiskelijat ja kaikki hyvinvoinnin jakaantumisesta kiinnostuneet webinaariin tiistaina 20.4. klo 13–14.30 kuulemaan Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelusta, joka tuottaa tutkittua tietoa eri kuntien, seutukuntien ja maakuntien huono-osaisuudesta.
Sote- ja työllisyyspalveluiden yhteistyö on ollut tähän asti satunnaisten kokeilujen varassa siitä huolimatta, että se näkyy suoraan asiakkaiden tuen puutteena. Etenkin paljon tukea tarvitsevat putoavat palveluiden väliin, kun kokonaiskuva on kadoksissa, johtaminen siiloutuu ja resurssit ovat vähissä. Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) vastaa haasteeseen uudella DiakHub-toiminnalla, joka ulottaa verkostomaisen työskentelyn askelta pidemmälle: kokeiluista järjestelmälliseen yhteiskehittämiseen ja yhteisten työkalujen käyttöön.