Siirry sisältöön

hankkeet

Työpaja: Mielenterveys puheeksi työpaikalla

Mielenterveys ei välttämättä näy ulospäin, mutta se vaikuttaa työpaikalla moneen asiaan. Tässä työpajassa opit, kuinka voit vahvistaa työntekijöiden voimavaroja ja tukea heidän mielenterveyttään. Opit

Digi- ja kielitaidoilla opiskelu- ja työllistymisvalmiuksia

Maahanmuuttajataustaisten naisten työllisyysaste on matalampi kuin suomalaistaustaisten naisten. Ero on suurempi kuin vastaava ero miesten kohdalla. Digillä opin portaille -hankkeessa vahvistettiin maahanmuuttajaistaustaisten naisten kieli- ja digitaitoja. Tuore julkaisu kuvaa hankkeen tuloksia.

Uusi julkaisu: Hyvinvoinnin mittari käyttöön asiakastyössä

Asiakastyössä tarvitaan usein yleistietoa kuvaamaan ihmisen hyvinvointia. Diakissa kehitetty 3X10D-elämäntilannemittari vastaa tähän tarpeeseen. Tuoreessa verkkojulkaisussa esitellään vuodesta 2015 alkaen kehitetyn 3X10D-elämäntilannemittarin eri versioita ja kuvataan mittareiden käyttöä ja tutkimusta.

Diak SuomiAreenassa: aiheina nuorten hyvinvointi ja maahanmuuttajien työllisyys

Diak osallistuu tulevana kesänä Suomen suurimpaan yhteiskunnalliseen keskustelutapahtumaan SuomiAreenaan Porissa.

SuomiAreena: Rakentavia ratkaisuja maahanmuuttaneiden työllistymiseen

Tervetuloa SuomiAreenaan kuuntelemaan keskustelua maahanmuuttaneiden työllistymisen rakentavista ratkaisuista erityisesti sosiaali- ja terveysalalle. Miten sote-alalle saadaan työllistettyä nuoria maahanmuuttajia? Miten heitä tuetaan kouluttautumisessa ja työelämässä?

Ratkaisuja yhteiskunnallisiin pulmiin – uusi julkaisu tarjoaa perustietoa yhteiskunnallisista yrityksistä

Yhteiskunnalliset yritykset ratkovat sosiaalisia tai ympäristöön liittyviä ongelmia luoden samalla taloudellista arvoa. Ne toimivat usein välittäjänä markkinoiden, kansalaistoiminnan ja julkisen sektorin välillä. Tuore julkaisu tarjoaa perustietoa yhteiskunnallisista yrityksistä ja sopii siten esimerkiksi oppikirjaksi.

Julkaisu: Yhteisönrakentaja auttaa löytämään paikan yhteisössä

Yhteisön rakentamisen tarkoituksena on innostaa verkostoa itse tuottamaan rakenteita, jotka tukevat ja vahvistavat ihmisten voimavaroja ja sosiaalisia verkostoja. Diakin tuore julkaisu tarjoaa mallit koulutukselliselle ja valmennukselliselle yhteisön rakentamiselle.

Edistämässä yritysten vihreää siirtymää, muutoskyvykkyyttä ja digitalisaatiota ammattikorkeakoulujen yhteistyöllä

Diak on osatoteuttajana Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio (REACT, Etelä-Suomi) -hankkeessa, joka on valtakunnallisesti mittavimpia kehittämispanostuksia mikro- ja pk-yrityssektorin muutoskyvykkyyden lisäämiseen, vihreän siirtymän edistämiseen sekä korkeakoulujen ja yrityselämän yhteistyön lisäämiseen tänä vuonna.

Diak mukana Sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelussa ja pilotoinnissa

Sosiaalisten innovaatioiden merkitys tulevaisuuden haasteiden ratkaisussa on tunnistettu EU:n komissiossa. Nyt EU-jäsenmaihin ollaan perustamassa paikallisia sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksia, joiden tavoitteena on kasvattaa sosiaalisten innovaatioiden tunnettuutta ja edistää sosiaalisten innovaatioiden leviämistä sekä jäsenmaiden välistä tiedon- ja kokemusten vaihtoa. Suomessa sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskusta valmistellaan ja pilotoidaan vuoden 2023 loppuun mennessä ja Diak on mukana tässä hankkeessa osatoteuttajana.

Julkaisu: Osallisuutta soveltavan teatterin avulla

Soveltava teatteri voi auttaa vahvistamaan nuorten osallisuutta. Uusi julkaisu kokoaa Tule nähdyksi -hankkeen työpajoihin osallistuneiden kokemuksia.