Siirry sisältöön

hankkeet

Zekki pääsi semifinaaliin EU:n innovaatiokilpailussa

Diakissa kehitetty Zekki-digipalvelu kannustaa nuoria pohtimaan omaa hyvinvointiaan ja ohjaa matalan kynnyksen palveluihin. Zekki kisaa 30 muun semifinalistin kanssa Euroopan sosiaaliset innovaatiot -kilpailun voitosta.

Uusi julkaisu tarjoaa tietoa järjestöjen toimintojen tukemisesta

Järjestöjen toimintaedellytyksiä muuttuvassa toimintaympäristössä voidaan vahvistaa muutostuella ja koulutuksella. Uusi julkaisu Yhteisen hyvän alusta – Alustatalouden edellytysten kehittäminen järjestöjen toiminnan tukijana lähestyy aihetta sote-palveluita tuottavien järjestöjen kehittämisen näkökulmasta.

Koronapandemia nakertaa opiskelijoiden hyvinvointia – Diak kumppaneineen sai merkittävän rahoituksen tuen ja ohjauksen edistämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt korkeakouluille ja opiskelijakunnille yhteensä kuuden miljoonan euron erityisavustuksen ohjauksen ja opiskelijahyvinvoinnin vahvistamiseen. Tästä rahoituksesta Diak ja yhteistyökumppanit on saanut merkittävän 808 500 euron osuuden.

Diak vie työhyvinvointiosaamistaan uusille toimialoille

Diakonia-ammattikorkeakoulussa kehitetään maatalousyrittäjien ja laajemmin maaseudulla toimivien yrittäjien hyvinvointia Etelä-Savossa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Projektipäälliköt Katja Nuottila ja Merja Nykänen kertovat, miksi kannattaa tarttua yhteistyöhön uusien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Ongelmalähiö viihtyisäksi asukkaiden toimesta

Asukkaiden osallisuudella ja puuttumalla ongelmakohtiin voidaan parantaa asuinalueen viihtyisyyttä. Tämä ilmenee Diakonia-ammattikorkeakoulun uutuusjulkaisusta Asukkaat alueen hyvinvoinnin rakentajina – kokemuksia Oulun Rajakylän kehittämisestä.

Uutuusjulkaisu kokoaa mielen hyvinvointia tukevia menetelmiä oppilaitoksille

Yhä useamman toisen asteen ja korkea-asteen opiskelijan opinnot uhkaavat päättyvät ennen aikojaan, ja opiskelijaelämä on monelle kaikkea muuta kuin huoletonta aikaa. Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoimassa Voimaa opiskeluun -hankkeessa tuotettiin malleja opiskelijoiden kokonaisvaltaiseen ja oikea-aikaiseen tukemiseen.

Somempi nuorisotyö Tuiran seurakunnassa

Tässä blogissa sosiaalisen median hyödyntämisen mahdollisuuksia nuorisotyössä avaa Tuiran seurakunnan nuorisotyönohjaaja Tiina Siloaho Oulusta.

Sote-alan ammattilaisen jatkuvan oppimisen tiekartta -työpajat maaliskuussa

Tervetuloa työpajoihin, joissa työstetään sosiaali- ja terveysalan osaamis- ja koulutustarpeita, erityisesti erikoistumiskoulutusten ja ammatillisten täydennyskoulutusten näkökulmasta. Sote-alan ammattilaisen jatkuvan oppimisen tiekartta -työpajoissa kehitetään sähköinen Lue lisää

PERUTTU: TYÖLLÄKÖ POIS NIUKKUUDESTA? -seminaari osallisuudesta ja sen tukemisesta

SEMINAARI ON PERUTTU, MUTTA SILLE PYRITÄÄN LÖYTÄMÄÄN UUSI AJANKOHTA SYKSYLLÄ. Korvaava seminaari pidetään 23.4. klo 13-16 webinaarina. Seminaaripäivissä kuulemme asiantuntija-alustuksia työllisyyden haasteista, näkemyksiä osatyökykyisyydestä,

Eettinen foorumi

Eettisessä foorumissa keskustellaan siitä, mitä ja millaista on eettinen kohtaaminen verkossa. Keskustelua alustaa Lehtori Hanna Hovila. Foorumiin ovat tervetulleita Diakin opiskelijat, henkilöstö sekä yhteistyökumppanit.