Siirry sisältöön

hyvinvointi

Tekoäly suosittelemaan nuorille sopivaa tukea

Diakissa kehitelty Zekki on ensimmäinen palvelu, joka aloittaa tekoälyä hyödyntävän AuroraAI-verkon suosittelujen käytön koko Suomessa.

Euroopan kriisitilanne kuormittaa opiskelijoita – Diak turvaa opiskeluarjen ja tarjoaa tukipalveuja 

Maailmanpoliittinen tilanne on aiheuttanut ahdistusta ja huolta korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa. Diakonia-ammattikorkeakoulussa arki pyritään turvaamaan myös kriisin keskellä tarjoamalla opiskelijoille aktiivisesti keskusteluapua. 

Webinaari: Helpota nuoren tuen saamista Zekin avulla

23.3.2022 klo 9 – 10:30 Maksuton webinaari on suunnattu kaikille nuorten kanssa työskenteleville sekä nuorten hyvinvoinnista kiinnostuneille. Matalan kynnyksen palveluilla voidaan helpottaa nuorten tuensaantia.

Opinnäytetyönä kehitetty verkkokurssi ohjaa tunnistamaan ja ehkäisemään lasten kaltoinkohtelua

Diakin sosionomiopiskelijat Rosa Fagerman ja Sara Fellman kehittivät opinnäytetyönään verkkokurssia, jonka materiaalia oli tuotettu kuuden maan yhteistyössä Erasmus+ ohjelman rahoittamassa Co-Happiness-hankkeessa. Verkkokurssin avulla alan ammattilaiset voivat oppia tunnistamaan ja ehkäisemään lasten kaltoinkohtelua yhteiskunnassa. Verkkokurssi on sittemmin liitetty osaksi Diakissa tarjottavaa opetusta.

Sun tukena -kampanja antaa nuorille vinkkejä arjen hyvinvointiin

Sun tukena -somekampanjassa nuoret antavat arjen hyvinvointivinkkejä toisille nuorille. Tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta omaan hyvinvointiin vaikuttavista asioista sekä kannustaa pohtimaan omaa ja kavereiden hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.

Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu sijoittui jaetulle toiselle sijalle Datamenestyjät-kilpailussa

Diakissa kehitetty karttapalvelu sijoittui jaetulle toiselle sijalle Tilastokeskuksen Datamenestyjät-kilpailun finaalissa. Huono-osaisuus Suomessa -palvelu yhdistää tilastotietoa yleistajuisiksi huono-osaisuuden mittareiksi ja mahdollistaa maakuntien, seutukuntien ja kuntien vertailun.

Korona lisäsi opiskelijoiden mielenterveyshaasteita – Diak innovoi uusia palveluja 

Korkeakouluopiskelijoiden mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet voimakkaasti pandemian aikana. YTHS:n mukaan mielenterveyteen liittyviä yhteydenottoja on ollut ajoittain jopa yli puolet kaikista yhteydenotoista.

DiakHubin syksyn keskustelutilaisuudet pureutuvat parempien palveluiden rakentamiseen

DiakHub kutsuu palveluiden parantamisesta kiinnostuneet tutkijat, kehittäjät, viranhaltijat, tuottajat, toimittajat ja käyttäjät aamukahveille. Joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko järjestettävät aamukahvitilaisuudet ratkovat sote-palveluiden haasteita monialaisella yhteistyöllä.

Zekki-digipalvelu laajenee Etelä-Karjalaan ja Kymenlaaksoon

Helppokäyttöinen ja maksuton Zekki-digipalvelu kannustaa nuoria pohtimaan omaa hyvinvointiaan ja ohjaa matalan kynnyksen palveluihin. Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson lähipalvelut lisättiin sovellukseen kesäkuussa. Jatkossa palveluja pääsee lisäämään muualtakin Suomesta syksyllä 2021 julkaistavan ohjeistuksen avulla.

Osallisuuden tukipaketti ottaa kuntalaiset mukaan päätöksentekoon

Osallisuuden tukipaketti antaa käytännön vinkkejä, kuinka alueelliset toimijat voivat lisätä kuntalaisten kuuluvuuden tunnetta ja vaikutusmahdollisuuksia kotikunnassa. Tunnista, toimi ja tarkista -ohjenuora vinkkaa, miten osallisuudesta voi tehdä kunnallishallintoa läpileikkaavan voiman. Pohjois-Pohjanmaalla hyvinvointi- ja osallisuustyöllä on jo pitkät perinteet.