kirkon ala
Korona-aika muutti diakoniatyön toimintatapoja, mutta korosti ihmisen kohtaamisen tarpeen pysyvyyttä. Diakonian 150-vuotisjuhlavuonna vastikään julkaistu Diakoniabarometri 2022 syväluotaa diakoniatyöntekijöiden ajatuksia muuttuvasta ja vaikuttavasta diakoniatyöstä. Diakoniabarometrin toteutti kolme Diakin YAMK-opiskelijaa opinnäytetyönään.
Kohtaaminen on taito, jota voi hioa ja harjoitella. Inhimillisessä kohtaamisessa kieli- ja kulttuuriesteet ovat myös ylitettävissä. Diakin sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloilla kohtaamisosaamiseen panostetaan jo opetuksessa. Dialogin uusi teemanumero kertoo, miten kohtaamisen ammattilaisiksi koulutetaan ja kasvetaan.
Sielunhoito, själavård, pastoral care, seelsorge – mistä puhumme, kun puhumme sielunhoidosta? Mitä on olla sielunhoitaja? Vuorovaikutteinen webinaari toteutuu paneelikeskustelun, pienryhmätyöskentelyn ja luennon keinoin. Tule
Diakin Helsingin-kampuksella järjestettävässä työseminaarissa hahmotellaan, miten kirkot ja kristityt tekevät kestävää tulevaisuutta. Tervetuloa mukaan!
Webinar 8 April 2022. 12–15 EET (Finland), 11–14 CET (Norway). You are warmly welcome to listen and to share ideas about living together and
Diak tarjoaa keväällä 2022 avoimen ammattikorkeakoulun opintoina kirkon alan opintokokonaisuuksia, jotka suorittamalla opiskelija voi täydentää tutkintoaan kirkon viranhaltijalta vaadittavalla pätevyydellä.
Ohjaatko työssäsi opiskelijoita? Ilmoittaudu verkkokurssille ja kehitä taitojasi harjoittelunohjaajana!
Miten moninaisuus näyttäytyy kirkossa? Mikä rooli tasa-arvon rakentamisessa on kirkon työntekijöillä, viranomaisilla tai alan koulutuksella? Dialogi-podcastin toisessa jaksossa Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka ja Diakin diakonian ja kasvatuksen yliopettaja Mikko Malkavaara pohtivat toimittaja Katja Alajan johdolla, miten moninaisuutta vahvistetaan kirkossa.
Diakin julkaisema ja Kirjapajan kustantama Kasvu vapauteen – Nuorten rinnalla seurakunnassa -teos on julkaistu. Kyseessä on 2020-luvun puheenvuoro seurakuntien kasvatustyöhön, sekä katsaus kirkon nuorisotyön kehityssuuntiin tulevaisuudessa.
Diak toimii vuoden 2021 IASYM-konferenssin (International Association for Study of the Youth Ministry) pääjärjestäjänä. Tapahtuman organisoinnissa on myös mukana Suomen Kirkkohallitus, Helsingin seurakuntayhtymä, Helsingin hiippakunta sekä Lasten ja Nuorten keskus. Kaksipäiväinen konferenssi järjestetään pandemiatilanteen vuoksi etänä.