koulutus
Ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja suoritettiin vuonna 2021 yhteensä 4 364 kappaletta. Diakista on vuosien aikana valmistunut 690 YAMK-opiskelijaa.
Kevään toinen korkeakoulujen yhteishaku päättyi 30.3.2022. Diakissa oli 509 aloituspaikkaa AMK- ja YAMK-koulutuksiin Helsingissä, Porissa, Oulussa, Turussa, Pieksämäellä ja verkossa.
Ukrainan sodan aiheuttama pakolaiskriisi on nostanut esiin tulkkausalan ongelmia. Diak vastaa monikielistyvän yhteiskunnan tarpeisiin kouluttamalla ammattitaitoisia asioimis- ja oikeustulkkeja. Diak tarjoaa ainoana Suomessa laaja-alaista korkeakoulutason asioimistulkkauskoulutusta.
Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopiston teologian osasto ovat sopineet yhteisistä diakonia-alan opinnoista. Uuteen yhteiseen maisteritason koulutukseen voivat ottaa osaa siihen ilmoittautuvat yliopiston teologian ja ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittamaan hyväksytyt Diakin opiskelijat.
Diak tarjoaa lähihoitajille ja lastenhoitajille polkuopintoja varhaiskasvatuksen sosionomeiksi. Ilmoittautuminen alkaa 28.3.2022.
Kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 19.1.2022.
Oletko sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, joka haluaa ottaa uudet teknologiat haltuun ja edistää asiakkaidensa hyvinvointia? Ilmoittaudu kurssille!
Osallistu maksuttomaan erikoistumiskoulutukseen ja kehity sote-alan digipalveluiden asiantuntijaksi. Ilmoittautumisaika on käynnissä 10.1.–13.2.2022.
Diak tarjoaa keväällä 2022 avoimen ammattikorkeakoulun opintoina kirkon alan opintokokonaisuuksia, jotka suorittamalla opiskelija voi täydentää tutkintoaan kirkon viranhaltijalta vaadittavalla pätevyydellä.
Diakonia-ammattikorkeakoulu on jättänyt opetus- ja kulttuuriministeriölle suunnatun hakemuksen suuhygienistikoulutuksesta. Aloituspaikat suunnattaisiin Diakin Porin-kampukselle, jossa koulutetaan sote- ja kirkon alan osaajia.