koulutus
Korona-aika on vaikuttanut monella tapaa korkeakoulun arkeen. Poikkeuksellisen voimakkaasti sen vaikutukset näkyvät opiskelijoiden hyvinvoinnissa, ilmenee Dialogi-median uudesta teemanumerosta.
Miten parannetaan vaikeasti työllistyvien nuorten ja aikuisten koulutus- ja työllistymispolkuja? Uusi julkaisu esittelee malleja, joilla sujuvoitetaan koulutus- ja työllistymispolkuja vaikeasti työllistyvässä asemassa oleville nuorille ja aikuisille, joilta puuttuu ammatillinen koulutus tai joilla on pidempi työttömyysaika takanaan.
Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen ja jää historiaan pandemian vuotena. Diakin vuosikertomus 2020 valottaa muun muassa sitä, kuinka Diakin toiminta muuttui pandemian myötä monella tavalla.
Miten moninaisuus näyttäytyy kirkossa? Mikä rooli tasa-arvon rakentamisessa on kirkon työntekijöillä, viranomaisilla tai alan koulutuksella? Dialogi-podcastin toisessa jaksossa Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka ja Diakin diakonian ja kasvatuksen yliopettaja Mikko Malkavaara pohtivat toimittaja Katja Alajan johdolla, miten moninaisuutta vahvistetaan kirkossa.
Terveydenhuollon ammattilaiset kohtaavat työssään laajan kirjon eri elämäntilanteissa olevia asiakkaita, joten inhimillisen kohtaamisen merkitystä tulisi korostaa myös alan koulutuksessa, selviää Dialogi-median uudesta Monimuotoinen hoitotyö -teemanumerosta.
Diak toimii vuoden 2021 IASYM-konferenssin (International Association for Study of the Youth Ministry) pääjärjestäjänä. Tapahtuman organisoinnissa on myös mukana Suomen Kirkkohallitus, Helsingin seurakuntayhtymä, Helsingin hiippakunta sekä Lasten ja Nuorten keskus. Kaksipäiväinen konferenssi järjestetään pandemiatilanteen vuoksi etänä.
Diakin sairaanhoitajaopiskelija Heidi Kyllöselle on myönnetty Katriina Laaksonen -stipendi. Sairaanhoitajaliiton myöntämä stipendi annetaan opinnoissaan menestyvälle sairaanhoitajaopiskelijalle.
Diakin oppimisalustan uudeksi nimeksi on valittu Diakle. Nimiraati valitsi uuden nimen noin 250 ehdotuksen joukosta. Uusi nimi tulee käyttöön 11.1.2021.
Diakin opiskelijat ovat mukana kehittämässä valtioneuvoston viestintää entistä saavutettavammaksi viittomakieltä käyttäville henkilöille.
Diak suunnitteli ja toteutti päivystyksen hoitohenkilökunnalle suunnatun verkkokoulutuksen, joka lisäsi hoitohenkilökunnan kykyä tunnistaa ja hoitaa päihtyneiden potilaiden terveysongelmia. Koulutus oli osa kehittämisyhteistyötä, jota hyödynnettiin lokakuussa tarkastetussa hoitotieteen väitöskirjassa.