monikulttuurisuus
Toukokuussa Helsingin-kampuksella nähtiin kansainvälistä hulinaa, kun siellä järjestettiin intensiiviviikko osana Digital Competence BIP:iä (Blended Intensive Programme) eli kansainvälistä monimuotoista intensiivikurssia. Monimuotoiset intensiivikurssit rahoitetaan Erasmus+ Lue lisää
Globaalikyvykkyys on yksittäisten yhteiskunnallisten kysymysten tarkastelua osana laajoja ja monitieteellisiä globalisaation teemoja. Tulevaisuuden monikulttuuristuvassa työelämässä globaaliosaamisen merkitys tulee korostumaan. Uusi julkaisu keskittyy monikulttuurisen osaamisen vahvistamiseen yhteiskunnan eri tasoilla.
Oletko varhaiskasvatuksen ammattilainen, joka haluaa oppia tukemaan monikulttuurisia lapsia ja perheitä paremmin? Haku koulutukseen on 28.3.–15.5.2022.
Oletko opetustoimessa tai varhaiskasvatuksessa työskentelevä ammattilainen, joka haluaa laajentaa monikulttuurisuusosaamistaan? Osallistu Opetushallituksen rahoittamaan maksuttomaan koulutukseen! Ilmoittautuminen alkaa 1. lokakuuta.
Tarvitsetko työssäsi monikulttuurista ja kansainvälistä osaamista? Ilmoittaudu Monikulttuurisuuden asiantuntijan (40 op) erikoistumiskoulutukseen! Hakuaika on 15.9.–14.11.2021.
Suomen väestö ikääntyy ja huoltosuhde heikkenee. Maahanmuuttajien ja monikulttuurisen työvoiman määrä kasvaa lähitulevaisuudessa, mikä avaa yhteiskunnalle sekä uusia mahdollisuuksia että haasteita. Uutuusjulkaisussa tarkastellaan monikulttuurisen ohjaustyön kehittämistä koulutuksen avulla. Näkökulmina ovat esimerkiksi kielitietoinen ja omakielinen ohjaus ja verkostotyö osana ammatillista kasvua.
Diakin opiskelijat ovat mukana kehittämässä kulttuurisensitiivistä jalkautuvan työn mallia, jonka missiona on ehkäistä tarttumattomia sairauksia erityisesti Lähi-idästä ja Afrikasta muuttaneiden parissa. Maahanmuuttajataustaisen väestön keskuudessa tarttumattomien sairauksien, joita ovat esimerkiksi diabetes, syövät ja sydän- ja verisuonisairaudet, esiintyvyys on nousussa.
Miten työpaikalla varmistetaan, että jokaisella on mahdollisuus osallistua yhdenvertaisesti työpaikan arkeen? Kuinka jokainen voi helposti sujuvoittaa kohtaamista työyhteisössä? Millainen on kaikkien kahvihuone, joka kutsuu mukaan taustoista riippumatta? Uudet lyhytanimaatiot herättelevät näkemään arkisia ja tuttuja tilanteita maahanmuuttajataustaisen työntekijän näkökulmasta ja antavat selkeät vinkit työyhteisöille.
Miltä tuntuu, kun työelämä syrjii? Miten parannetaan nuorille suunnattuja palveluita? Miten meitä hoidetaan tulevaisuudessa? Diakonia-ammattikorkeakoulun uudessa Dialogi-podcastissa sosiaali- ja terveysalan, kirkon ja tulkkauksen alan asiantuntijat ja vieraat etsivät ratkaisuja yhteiskunnan ajankohtaisimpiin kysymyksiin.
Yhteiskunta muuttuu koko ajan moninaisemmaksi, mutta sen kohtaaminen yhteiskunnan eri aloilla ja työelämässä vaatii vielä töitä, selviää Dialogi-median uudesta teemanumerosta Supervoimana moninaisuus.