sosiaali- ja terveysala
Tuore ZekkiSuomi-raportti nostaa esiin sekä positiivisia että huolestuttavia piirteitä suomalaisten nuorten elämäntilanteesta. Nuoret ovat enimmäkseen tyytyväisiä perheeseensä ja asumisoloihinsa, mutta itsetuntoon ja vaikeuksien voittamiseen kaivataan edelleen tukea. Erityistä huomiota vaatii muunsukupuolisten nuorten hyvinvointi, joka on yhä muuta väestöä heikompi, vaikka se on hitaasti noussut vuodesta 2023.
Tansanialainen vaihto-opiskelija Edwin Renatus Mwacha on opiskellut sairaanhoitajaksi Diakissa syyslukukauden ajan. Vaihto-opiskelu Diakissa on ollut mullistava kokemus niin oppimisen kuin kulttuuristen taitojen kartuttamisen näkökulmasta. Edwin suosittelee Diakin opiskelijoille vaihtokohteeksi myös omaa kotiyliopistoaan Tansaniassa.
Satakunnan sosiaali- ja terveysalan tiekartta -hankkeen neljäs työpaja järjestettiin 27.11.2024 ja sen keskiössä olivat tiekartan organisoituminen ja viestintä. Yhdessä työpajaosallistujat pohtivat, miten tiekartta voisi saavuttaa asemansa alueellisena ja kansallisena innovaatiotoiminnan verkostona. Työpajassa annettiinkin konkreettisia ehdotuksia ja linjauksia verkoston toiminnalle.
Kestävä hyvinvointi ja tulevaisuuden haasteisiin vastaaminen vaatii sote-alalta entistä vaikuttavampia ratkaisuja. Mitä vaikuttavuudella tarkoitetaan? Miten voimme yhdessä lisätä vaikuttavuutta sosiaali- ja terveysalalla ja vastata
Oletko sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, joka haluaa ottaa uudet teknologiat haltuun ja edistää asiakkaidensa hyvinvointia? Ilmoittaudu kurssille!
Sosionomiopiskelija Erja Varis halusi opintojensa myötä laajentaa osaamistaan hoitoalalta sosiaalialalle.
Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) kehittämä digitaalinen itsearviointipalvelu Zekki on saanut jälleen kansainvälistä tunnustusta. Euroopan komission Social Innovation+ Initiative on nostanut Zekin yhtenä merkittävistä eurooppalaisista innovaatioista nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Zekki-digipalvelu tarjoaa nuorille helpon ja saavutettavan tavan arvioida omaa tilannettaan sekä löytää itselle sopivia tukipalveluita.
Tervetuloa sote-alan TKI-tiekartta Satakuntaan –hankkeen toiseen työpajaan!
Kansainväliset intensiivikurssit eli BIP-kurssit kokoavat opiskelijoita ja lehtoreita eri maista yhteisen kehittämisen äärelle. Moniammatillisissa simulaatioissa yhdistettiin voimia Norjasta, Belgiasta ja Suomesta sote-alan tapausesimerkkien ratkaisemiseksi.
Asiakkaiden osallisuuden merkitystä korostetaan hyvinvointipalveluissa tänä päivänä paljon. Parhaimmillaan osallisuus tuottaa asiakkaalle kuulluksi ja kohdatuksi tulemisen kokemuksia ja tukee toimintakykyä. Uusi Dialogi-median teemanumero on ilmestynyt.