sosiaali- ja terveysala
Jos tavoitteenasi on sosionomin tutkinto, mutta sinulla ei vielä ole opiskelupaikkaa, sosiaalialan polkuopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa ovat hyvä vaihtoehto. Ilmoittautumisaikaa Helsingissä järjestettäviin opintoihin on jatkettu 20.8. asti!
Diakin terveydenhoitajaopiskelijat toteuttivat Helsingissä Aleksis Kiven koulun 90 ysiluokkalaiselle terveystapahtuman teemalla Elämää varten. Päivää varten suunniteltiin ja toteutettiin kuusi toiminnallista pistettä.
Elämän loppuvaiheen hoito ei nykyisellään vastaa riittävän hyvin kuolemaa lähestyvien tarpeisiin. Dialogi-median uusi teemanumero kertoo, miten kuolemasta voidaan tehdä parempi niin potilaalle kuin läheisille. Lue lisää
DIAK goes SEKASIN. Diak ja Suomen Mielenterveysseura ry (Mieli) ovat yhteistyössä hyödyntäneet Sekasin-chatin toimintaa sosiaali- ja terveysalan opintojen kehittämisessä. Sekasin-chatin keskustelupalvelussa päivystää niin vapaaehtoisia kuin ammattilaisia.
Haku erikoistumiskoulutuksiin on käynnissä. Tänä keväänä haussa ovat lastensuojelutyön sekä mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutukset.
Mikä on diakonissa? Miten diakoniatyö on muuttunut vuosien saatossa? Diakonissa-opiskelijat Minna Ahmonsaari, Marianne Lönnqvist ja Milla Saatsi kertovat.
Monet ongelmat syrjäyttävät ihmisiä yhteiskunnasta. Dialogi-median uusi teemanumero esittelee ratkaisuja siihen, miten eri ryhmät saataisiin osallisiksi yhteiskuntaan eikä eriytymistä syntyisi. Diakin asiantuntijan Sakari Kainulaisen Lue lisää
Syksyllä 2018 Diakissa aloitti opiskelunsa 71 sosiaali- ja terveysalan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijaa kahdessa sosiaali- ja terveysalan tarpeisiin vastaavassa koulutusohjelmassa: Osallisuuden edistäminen ja sosiaalinen kuntoutus ja Johtamisen ja yhteiskunnallisesti vaikuttavan palvelutoiminnan kehittäminen.
Millaisia ovat monikulttuuristen työyhteisöjen hyödyt ja haasteet? Mitä toimivia ratkaisuja on jo käytössä? Monikulttuurisuus mahdollisuutena sote-alan työyhteisöissä -seminaarissa pureudutaan monikulttuuristen työyhteisöjen arkeen toisiltamme oppien.
Sote uudistuu. Mikä muuttuu, ja millaista johtamista tarvitaan? Mikä on esimiesten ja sektorijohdon rooli uudistuksessa? Entä miten pitää asiakas keskiössä, kun palveluita integroidaan? Näihin ja