TKI-toiminta
Ammattikorkeakoulujen vaikuttava tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyö edellyttää tuekseen tuloksellista viestintää. Kolme lyhyttä videota tiivistää vinkit TKI-hankkeiden ydinviestin muotoilemiseen, viestintäsuunnitelman tekoon ja viestintään hankkeen koko elinkaaren aikana.
Diakin opettajayhdistyksen ja Diakin syksyllä 2021 alkaneessa Resurssit riittämään -hankkeessa on selvitetty, miten työaikasuunnittelu on toteutettu suomalaisissa ammattikorkeakouluissa. Hankkeessa pohditaan keinoja keventää kuormitusta, tuetaan opetushenkilöstön yhteisöllisyyttä ja ratkotaan työhyvinvoinnin haasteita.
Työllisyysasteen nostaminen edellyttää osatyökykyisten työllistymistä nykyistä laajemmin. Yhteiskunnallisten yritysten kehittäminen on yksi keino tavoitteen saavuttamiseksi. Diakin tuore julkaisu kuvaa yhteiskunnallista yrittäjyyttä ja esittelee yhteiskunnallisen yrittäjyyden kehittämiselle mallia Suomessa.
Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen ja jää historiaan pandemian vuotena. Diakin vuosikertomus 2020 valottaa muun muassa sitä, kuinka Diakin toiminta muuttui pandemian myötä monella tavalla.
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI) on opetuksen rinnalla toinen ammattikorkeakoulun perustehtävistä. Diakin julkaisu “Näkökulmia osallistavaan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan: Diakonia-ammattikorkeakoulun TKI-toiminnan vuosikirja 5” esittelee Diakin TKI-toimintaa laajasti.
Diakin uudeksi kehitysjohtajaksi on valittu KTT Elina Ylikoski (s. 1969). Hän siirtyy Diakiin Jyväskylän Yritystehtaan toimitusjohtajan tehtävästä.
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen. Diakin kampukset sijaitsevat Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa. Diakissa on noin 3 000 opiskelijaa ja noin 250 työntekijää.