Siirry sisältöön

vammaisala

PORTTI-valmennukset tekevät vammaisalaa tutuksi

Diakin koordinoima Uudistuva ja moninainen vammaistyö Uudellamaalla -hanke järjestää valmennusta vammaisalan erityiskysymyksistä maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille ja työntekijöille suomen kielellä.

Selvitys: Hyvä työyhteisö pitää vammaistyön ammattilaiset alalla

Vammaisalan veto- ja pitovoimaa vahvistaa työkulttuuri, joka mahdollistaa työntekijän vahvuuksien hyödyntämisen, työyhteisöön kuulumisen tunteen sekä iloa, osallisuutta ja kielen oppimista edistävän asiakastyön. Alan ammattilaisten ja opiskelijoiden tapa puhua työstään toimii vastavoimana sosiaali- ja terveysalan negatiivissävytteiselle uutisoinnille.

Vammaistyön tekijöitä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa

Uudistuva ja moninainen vammaistyö Uudellamaalla -hanke (2023–2026) tarjoaa käytännön ratkaisuja paikallisiin haasteisiin ja tukee samalla pitkäjänteisesti alan osaamisen kehittämistä ja varmistaa osaltaan, että työvoimaa on tulevaisuudessakin riittävästi.

Luento: Seksuaalisuus vammaistyössä

Diakonia Ammattikorkeakoulun opiskelijat toteuttavat opinnäytetyönään luennon, joka antaa käytännön työn näkökulmaa seksuaalisuuden kohtaamiseen ja puheeksi ottoon. Opinnäytetyö on toteutettu yhteistyössä Vammaisalan vetovoima ja koulutuksen

Webinaari: Rohkeasti vammaistyöhön!

Vammaisalaa kohtaan on edelleen olemassa ennakkoluuloja, jotka vaikuttavat alan vetovoimaisuuteen ja työhön sitoutumiseen. Kehitysvamma-alaa varjostavat vanhanaikaiset ajatukset vammaistyöstä. Vammaisalan vetovoima ja koulutuksen kehittäminen (VAVE)

Maailma kaikkia varten -somekampanja tekee kehitysvammatyön näkyväksi

Maailma on meitä kaikkia varten, ja osa meistä tarvitsee tukea päästäkseen mukaan itselleen tärkeisiin juttuihin. Somekampanja tekee kehitysvamma-alaa näkyväksi ja kannustaa nuoria hakeutumaan alalle.

Webinaari: Vetoa ja pitoa vammaisalalle

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan vammaisalan veto- ja pitovoimaa kehittävistä tekijöistä! Webinaari on suunnattu kaikille sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoille, esimiehille, työntekijöille ja opiskelijoille. Webinaari on