Webinaari: Moni-ilmeinen hyvinvointi
- Tämä tapahtuma on mennyt.
Mitä osallisuus on ja miten voimme lisätä osallisuutta hyvinvointipalveluissa? Entä mitä työvälineitä ja käytäntöjä on tarjolla osallisuuden edistämiseen? Tule kuulemaan esimerkkejä osallisuuden edistämisestä hyvinvointityössä Diakonia-ammattikorkeakoulun järjestämään webinaariin.
Webinaarissa Diakin toteuttamat ja osatoteuttamat hankkeet avaavat osallisuutta erilaisista näkökulmista sekä tarjoavat hankkeissa toteutettuja käytäntöjä ja työvälineitä.
Tervetuloa webinaariin torstaina 21.11. klo 13–15
Etäyhteys: Pääset liittymään webinaariin tästä linkistä.
ID: 680 3260 9189
Passcode: 438667
Ohjelma
Lähtökohtia osallisuuden edistämisen tarkasteluun
Miten ammattilainen ottaa toimintaan mukaan asiakkaan ja asukkaan sekä toimii kehittäjäasiakkaiden kanssa? Maire Vuoti ja Jaana Paloviita, HOP – Hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä -hanke.
Osallistavat menetelmät yhteiskehittämisessä
Miten edistää eri toimijoiden osallisuutta ratkaisukeskeisesti yhteiskehittämisessä ja mitä hyviä käytäntöjä osallistavista menetelmistä on olemassa? Marja Pinolehto AVOT-Arjen verkostoista osallisuutta ja toimijuutta -hanke.
Isien osallisuuden vahvistaminen perheessä
Miten isien osallisuutta ja tasavertaista vanhemmuutta voidaan tukea uusilla näkökulmilla ja työmenetelmillä? Venla Vuorjoki, Mies, lapsi ja vanhemmuus – MILAVA -hanke.
Tanssi ja musiikki osaksi ammattilaisten työtä
Miten tanssin ja musiikin menetelmiä voidaan kehittää ja hyödyntää yhteiskunnallisen syrjäytymisen ehkäisemisessä yhdessä sote- ja kulttuurialan ammattilaisten kanssa? Leea Naamanka, Tassu-tanssi ja musiikki sosiaalisen osallisuuden ja toimijuuden lähteenä-hanke.
Tsemppi-valmennuksesta tavoitteellista ja tulevaisuuteen katsovaa työotetta
Miten tavoitteellinen, ratkaisukeskeinen ja tulevaisuuteen suuntaava työote avaa mahdollisuuksia tarkastella itseään osaajana ja oman elämänsä aktiivisena toimijana? Anne Korhonen ja Heini Sajalin, Virtaa Varustamoista -hanke.
Työntekijän hyvinvoinnin edistäminen lastensuojelun sijaishuollossa
Miten voidaan edistää lastensuojelun sijaishuollon työntekijöiden työhyvinvointia? Tarja Tuovinen-Kakko, TESSI – Työhyvinvoinnin edistäminen sijaishuollossa hanke.
Osallistavaa ja yhteislähtöistä hyvinvointityötä
Mitkä ovat onnistuneen yhteisölähtöisen hyvinvointityön keskeiset edellytykset? Katri Janerko, Mahdollisuus osallisuuteen -hanke.
Loppukeskustelu ja päätössanat
Lisätietoja
- Hop-hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä -hanke. Hankkeen sivut.
- AVOT-Arjen verkostoista osallisuutta ja toimijuutta -hanke. Hankkeen sivut.
- Mies, lapsi ja vanhemmuus – MILAVA. Hankkeen sivut.
- TASSU – Tanssi ja musiikki sosiaalisen osallisuuden ja toimijuuden lähteenä -hanke. Hankkeen sivut.
- Virtaa Varustamoista -hanke. Hankkeen sivut.
- TESSI – työhyvinvoinnin edistäminen sijaishuollossa -hanke. Hankkeen sivut.
- Mahdollisuus osallisuuteen -hanke. Hankkeen sivut.