Kohtaatko työssäsi sotaa paenneita ja akuutin kriisin kokeneita? Webinaarissa asiantuntijat kertovat, miten voit tukea heitä entistä paremmin.
Diakonia-ammattikorkeakoulu järjestää maanantaina 9.5. klo 16–18 verkossa järjestettävän koulutuksen, jossa tarkastellaan erilaisia kriisejä ja traumoja sekä ihmisten kohtaamista ja tukemista niiden keskellä. Tilaisuus keskittyy Ukrainan sotatilanteeseen, sodan vaikutuksiin ja niistä selviämiseen.
Kenelle
Webinaari on kaikille avoin. Se on suunnattu erityisesti henkilöille, jotka työssään kohtaavat akuutin kriisin kokeneita ja sota-alueilta tulevia ihmisiä, kuten sosiaali-, terveys-, opetus- ja kasvatusalojen henkilöstöille. Myös opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.
Osallistuminen
Webinaari järjestetään Zoomissa, ja se on ilmainen. Pääset osallistumaan tämän linkin kautta.
Voit liittyä tapahtumaan myös Zoomissa syöttämällä tapahtumatunnuksen (699 8327 7617) ja salasanan (358923).
Ohjelma
Tilaisuuden avaus ja johdanto koulutuksen sisältöihin Elina Juntunen, rehtori-toimitusjohtaja, Diakonia-ammattikorkeakoulu
Ihmisen kohtaaminen akuutissa kriisissä: Ukrainan tilanne ja sieltä paenneet ja pakenevat ihmiset sekä heidän erityispiirteensä Jan-Henry Stenberg, psykoterapeutti, oikeuspsykologi ja työnohjaaja, HUS
Jan-Henry Stenberg on psykoterapian ja oikeuspsykologian erikoispsykologi ja kouluttajapsykoterapeutti. Hänellä on laaja kokemus kliinisestä psykologiasta mielenterveystyön ja kriisien hoidon saralla. Hän on työskennellyt vuosia psykiatriassa kliinikkona ja vetää tällä hetkellä päätoimessaan HUSin psykososiaalisten hoitojen ja psykologiayksikköä.
Ferdinand Garoff on koulutukseltaan psykologian maisteri, erikoispsykologi (oikeuspsykologia) ja psykoterapeutti (kognitiivis-analyyttinen terapia, yksilöterapian Kela-pätevyys). Lisäksi hän on kouluttautunut mm. EMDR- terapiassa sekä narratiivisessa altistusterapiassa. Hänellä on myös erilaisia lisäopintoja kriisityössä, trauman ja psykoterapian alueilta ja dissosiaatiohäiriön arvioinnissa ja hoidossa.