Hankkeet Diakissa
Diak on kokenut, rohkea ja kokeileva hankekumppani – ja valmis myös uusin aluevaltauksiin. Olemme olleet mukana useissa yhteiskunnallisesti merkittävissä hankkeissa. Toteutamme vuosittain kymmeniä tutkimus- ja kehittämishankkeita hallinnoijana tai yhdessä kumppaniemme kanssa ulkopuolisella rahoituksella.
Hankkeidemme tavoitteet ja sisällöt kytkeytyvät tiiviisti kumppaneidemme tarpeisiin ja Diakin vahvuuksiin.
Kiinnostuitko hanketoiminnasta?
Haluatko tietää enemmän jostain hankkeesta? Onko sinulla hankeidea? Haluatko mukaan kumppaniksi hankkeeseen?
Ota yhteyttä, niin keskustellaan yhteistyön muodoista ja mahdollisuuksista!
Yhteistyötiedustelut
Kehityspäällikkö Sari Vilminko
040 091 0223, sari.vilminko@diak.fi
Ajankohtaista hanketoiminnassa
Kolmatta kertaa toteutettu European Social Enterprise Monitor (ESEM) -tutkimus on julkaistu. Euroopan laajuinen tutkimus toteutettiin vuosina 2023–2024 ja siihen osallistui yrityksiä 30 maasta. Suomi on mukana ensimmäistä kertaa.
Diakin koordinoima Monikielinen yhteiskuntaorientaatio -hanke kouluttaa parhaillaan Helsingissä kouluttajia monikielisen yhteiskuntaorientaation vetämiseen. Helsingin koulutukseen haki yhteensä 97 hakijaa, joista valittiin 30 osallistujaa 14:stä eri kieliryhmästä.
Pohjois-Pohjanmaalla toteutettu osaamistarvekartoitus paljastaa merkittäviä puutteita sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten sekä sote-alan opettajien koulutuksessa koskien liikkumisen edistämistä.
Hankkeiden blogikirjoituksia
Satakunnan alueen sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialojen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) tiekartta vuosille 2025–2030 on valmistumassa. Tiekartta ja sitä toteuttava kumppanuusverkosto luovat pohjan entistä sujuvammalle ja vaikuttavammalle alojen yhteistyölle Satakunnassa.
Tuore ZekkiSuomi-raportti nostaa esiin sekä positiivisia että huolestuttavia piirteitä suomalaisten nuorten elämäntilanteesta. Nuoret ovat enimmäkseen tyytyväisiä perheeseensä ja asumisoloihinsa, mutta itsetuntoon ja vaikeuksien voittamiseen kaivataan edelleen tukea. Erityistä huomiota vaatii muunsukupuolisten nuorten hyvinvointi, joka on yhä muuta väestöä heikompi, vaikka se on hitaasti noussut vuodesta 2023.
Satakunnan sosiaali- ja terveysalan tiekartta -hankkeen neljäs työpaja järjestettiin 27.11.2024 ja sen keskiössä olivat tiekartan organisoituminen ja viestintä. Yhdessä työpajaosallistujat pohtivat, miten tiekartta voisi saavuttaa asemansa alueellisena ja kansallisena innovaatiotoiminnan verkostona. Työpajassa annettiinkin konkreettisia ehdotuksia ja linjauksia verkoston toiminnalle.