Siirry sisältöön

Tukipalvelut Diak Itä-Suomessa

Tältä sivulta löydät tietoa tarjolla olevista hyvinvointi- ja tukipalveluista Diak Itä-Suomessa. Palvelut ovat maksuttomia.

Tutustu myös Usein kysyttyä opiskelijahyvinvoinnista -osioon!

Kuraattori

Elämässä muitakin energiasyöppöjä kuin opiskelu? Stressitaso jo yli hiusrajan? Arvosta itseäsi ja elämääsi. Otetaan seuraava askel yhdessä. Kuraattoripalvelut ovat käytössäsi etänä.

Laura Manninen
p. 050 408 3655laura.manninen@diak.fi


Erityisopettaja

Tuntuuko opiskelu vaikealta? Erityisopettajan tarjoaman oppimisen tuen tarkoituksena on tukea opiskelijaa opintojen suorittamisessa, edistää hänen hyvinvointiaan ja jaksamistaan antamalla ohjausta oppimisen haasteissa.

Oppimisen haasteita voivat aiheuttaa esimerkiksi lukemisen ja kirjoittamisen vaikeus, matemaattiset oppimisvaikeudet, fyysisen toimintakyvyn rajoitteet tai vaikka toiminnanohjauksen vaikeudet. Tuen tarvetta voidaan arvioida missä tahansa opintojen vaiheessa.

Opiskelutaitojen vahvistaminen, vertaisryhmien hyödyntäminen, vaihtoehtoisten suoritustapojen räätälöiminen sekä etenkin omiin vahvuuksiin panostaminen tukevat opintoja. Erityisopettajapalvelut ovat käytössäsi etänä.

Erityisopettaja Laura Manninen

p. 050 408 3655, laura.manninen@diak.fi


Oppilaitospastori

Huolia? Murheita? Muita juttuja? Toiveita? Oppilaitospastoriin voit olla yhteydessä esimerkiksi uskoon, kriiseihin tai suruun liittyvissä kysymyksissä. Käsitellään yhdessä huolia ja murheita, mutta myös iloja ja onnistumisia!

Oppilaitospastori Pauliina Multanen

pauliina.multanen@evl.fi, puh. 050 310 0624

Jyväskylässä aloittaneet ryhmät

Oppilaitospappi Johanna Tikkanen

johanna.tikkanen@diak.fi, ajanvaraus myös https://tinyurl.com/yyy63kgp

Hengellinen toiminta

Kampuksen messuista ilmoitetaan Diaklen uutispalstalla ja muusta kirke-toiminnasta opiskelijaryhmien lukujärjestyksissä.

Pieksämäen seurakunnan toiminnasta löydät tietoa sivulta: www.pieksamaenseurakunta.fi


Opiskeluhyvinvointiryhmä

Diak Itä-Suomessa toimii opiskeluhyvinvointiryhmä, joka seuraa ja kehittää opiskeluhyvinvointiin ja oppimiseen tukeen liittyviä toimintamalleja. Opiskeluhyvinvointiryhmä kokoontuu noin kaksi kertaa lukukaudessa. Opiskeluhyvinvointiryhmä on moniammatillinen ja siihen kuuluu opiskelijajäsen.

Diak Itä-Suomen opiskeluhyvinvointiryhmään kuuluvat


Oppimista tukevat pajat ja hyvinvointiryhmät

Diak Itä-Suomessa on monenlaisia pajoja ja ryhmiä, joista saat tukea opintoihisi. Pajoihin voit osallistua kertaluonteisesti, ja säännöllisesti kokoontuvista ryhmistä saat pidempiaikaista tukea.


Opiskelija, ota yhteyttä!

Opiskelija, haluatko keskustella hyvinvointiisi ja jaksamiseesi liittyvistä asioista, mutta et tiedä keneen olla yhteydessä? Tällä yhteydenottopyynnöllä voit ilmaista toiveen, että Diakin opiskeluhyvinvointipalveluista ollaan sinuun yhteydessä. Yhteydenottopyyntö käsitellään luottamuksellisesti. Lomake on tarkoitettu Diakin opiskelijoille.

Lukiseula

Lukiseula toteutetaan digitaalisena

Syksyn 2024 lukiseula järjestetään Diakin uusille opiskelijoille digitaalisena 23.9.–27.9.2024. Ilmoittaudu lukiseulaan 17.9.2024 mennessä ilmoittautumislomakkeella.


Ilmoittautuneet saavat 18.–22.9.2024 henkilökohtaiset tunnukset sekä ohjeet lukiseulan tekemistä varten.

Lukiseula on tarkoitettu sinulle, joka olet Diakin uusi opiskelija ja epäilet itselläsi lukivaikeutta. Äidinkielesi tulee olla suomi. Lukivaikeus voi ilmetä esimerkiksi hitaana lukemisena, rivien hyppimisellä, kirjaimien puuttumisena sanoista tai korvautumisella väärillä kirjaimilla. Uusia opiskelijoita informoidaan lukiseulasta lukukauden alkaessa.

Jos lukiseulassa tulee esille lukivaikeuden piirteitä, sinulla on mahdollisuus saada palautetta sekä ohjausta omaan tapaasi oppia sekä tukitoimia. Lukiseula on Niilo Mäki Instituutin tuottama lukivaikeuksien seulontamenetelmä nuorille ja aikuisille.

Lukiseula on sinulle maksuton.

Lisätietoa asiasta: Erityisopettaja laura.manninen@diak.fi.

Kielten tukipajat

Tukea kielten opintoihin

Ovatko kielten opinnot viivästyneet tai vielä suorittamatta? Haluatko ohjausta kirjoittamisessa tai puhumisessa, kurssitehtävään tai harjoitella koetta varten?

Entä haluatko keskustella kesken jääneistä tai vaikka tulevista opinnoista ruotsin- tai englanninopettajan kanssa? Ota yhteyttä ja pyydä ohjausta!

Yhteystiedot

Ota yhteyttä suoraan ruotsin- ja englanninopettaja Juhani Toivaseenjuhani.toivanen@diak.fi

Tiedonhaun tukipajat

Tiedonhaun tukipajoista saat tukea oppimistehtäviin ja opinnäytetyöhön.

Tiedonhankinnan verkkopajojen ajankohdat ja muu tuki tiedonhankintaan.

Tukea tehtäviin -tukipajat

Jumittaako? Tukea tehtäviin -tukipajoihin voit tulla tekemään rästissä olevia tai muuten hankaluuksia tuottavia oppimistehtäviä tai suorituksia. Zoomissa järjestettävissä pajoissa voit saada ohjausta kirjoittamiseen, lähteistämiseen tai tekstien asetteluihin. Pajaopettajana toimii Atte Kollanus, johon voit olla suoraan yhteydessä (atte.kollanus@diak.fi) ja sopia yhteisen ajan ohjausta varten.

Lääkelaskennan tukipajat

Lääkelaskennan tukipajat uudistuvat ja pilotoimme uutta mallia nyt alkavalla syyslukukaudella.

Lääkelaskennan tukipajat Diakle-huoneessa (itserekisteröinti, kurssiavain “Laskuja”) voi harjoitella itsenäisesti lääkelaskentaa. Siellä pidetään myös kaikki teemakohtaiset lääkelaskennan tukipajat. Pääset osallistumaan tukipajaan kurssialustalla olevan Zoom-linkin kautta.

Lääkelaskennan tukipajojen ajankohdat teemoittain:

Perusmatematiikka (Laura Manninen)

to 29.8. klo 15–16
pe 6.9. klo 14–15
pe 13.9. klo 8.30–9.30

Annoslaskut ja yksikkömuunnokset (Ulla Lahtela)

ke 21.8. klo 15–16
ti 3.9. klo 9–10
ma 16.9. klo 15–16

Tiputusnopeudet ja kaasujen riittävyys (Paula Kukko)

pe 23.8. klo 14.30–15.30
ma 2.9. klo 10.30–11.30
ke 18.9. klo 15–16

Liuosten laimentaminen (Karoliina Salminen)

pe 16.8. klo 10.30–11.45
to 5.9. klo 10–11
ti 24.9. klo 15–16

Lasten ja nuorten lääkehoito (Laura Manninen)

pe 16.8. klo 9–10
to 28.8. klo 15–16
to 26.9. klo 15.30–16.30

Diakin tukipajat-linkistä löydät myös lääkelaskennan tukipajojen aikataulut ja aiheet. Oikealta ylänurkasta saat viikkonäkymän.

Lääkelaskennan uusintatentti

Lääkelaskennan uusintatentti on mahdollista tehdä lääkelaskennan uusintatenteissä. Uusintatentit pidetään kampuksella ja tentti tehdään omalla tietokoneella. Uusintatenttiin voi osallistua, jos kurssin tentti ei ole mennyt läpi kurssin varsinaisessa tenttikerrassa. Lääkelaskennan uusintatenttiin ei tarvitse ilmoittautua. HUOM! Mikäli lääkelaskennan tentti tehdään yleisessä uusintatentissä, niin tenttiin ilmoittaudutaan normaalin käytännön mukaisesti.

Lääkelaskennan uusintatentit DiakHub Itä-Suomessa:

  • ma 26.8. klo 9.30-10.30
  • pe 30.8. klo 10-11
  • ma 28.10. klo 10.30-11.30

Ilmoittautuminen Hanna Kolehmaiselle: hanna.kolehmainen@diak.fi

Tukea opinnäytetyöhön

Sosiaali-, terveys- ja kirkon alan AMK-opinnäytetyö toteutetaan kolmen Kehittämis- ja innovaatiotoiminnan opintojakson aikana (KEH02, KEH03, KEH04).

Opinnäytetyön prosessin aloittamista edeltää opinnäytetyön tekemiseen valmistava opintojakso: Kehittämis- ja tutkimusmenetelmät I (KEH01). Tämän opintojakson aikana omaksut tutkimus- ja kehittämismenetelmien perusteet. Tätä osaamista pääset sitten käyttämään ja soveltamaan opinnäytetyössäsi.

KEH02-04-Diaklen Ohjausta ja tukea tarjolla -osiosta löydät listauksen siitä, miten tuemme opinnäytetyön prosessiasi. Tarjoamme sekä ryhmä- että yksilömuotoista tukea ja ohjausta läpi opinnäytetyön tekemisen prosessin aina aiheen valinnasta valmiin opinnäytetyön julkaisemiseen asti. Saat ohjausta sekä sisällön että kielen ja kirjoittamisen osalta.

Opinnäytetyön ohjaus tapahtuu omien nimettyjen ohjaajien toimesta opinnäytetyön seminaariryhmän tapaamisissa ja työkohtaisilla ohjauskerroilla. Opintojaksojen suorittamiseen kuuluvien opetus- ja ohjauskertojen lisäksi tarjoamme KEH-kyselytunteja, joilla voit kysyä selvennyksiä tai tulla keskustelemaan mieltä askarruttavista opinnäytetyöhön liittyvistä teemoista. Tarjolla on myös Ot-tukivastaanottoaikoja yksityisluontoisempien teemojen käsittelemiseksi. Puolen tunnin tukivastaanottoajat ovat varattavissa MyDiak-kalenterin kautta.

Ohjauksen ja tukimuotojen tarkemmat esittelyt ja aikataulut löydät siis KEH02-04-Diaklen Ohjausta ja tukea tarjolla -osiosta.

Otathan yhteyttä opinnäytetyön ohjaajiisi, opoosi, kuraattoriin tai KEH-opettajiin tai ot-koordinaattoriin herkästi HETI, jos opinnäytetyön prosessisi tuntuu mutkistuvan syystä tai toisesta! Yhdessä tuumaten löydämme varmasti tien eteenpäin ja kohti valmistumista!

Tukea takkuileviin opintoihin -ryhmä

Tuntuvatko opiskelut takkuavan? Kärsitkö tenttikammosta? Huomaatko liian usein tuijottavasi pää tyhjänä tietokoneen näyttöä, kun pitäisi kirjoittaa jotain? Pelkäätkö valmistumisesi siirtyvän hamaan tulevaisuuteen? Pyydä tukea takkuileviin opintoihin!

Lisätietoja

opinto-ohjaaja Eeva Kylä-Setälä / sosiaaliala
040 509 2452, eeva.kyla-setala@diak.fi

opinto-ohjaaja Mari Pulkkinen / terveysala
040 185 0997, mari.pulkkinen@diak.fi

 

Voimauttava ryhmä jännittäjille

Voimauttava ryhmä jännittäjille on 18 –29-vuotiaille tarkoitettu, maksuton, kahdeksan kerran pienryhmämalli, jossa löydetään yhdessä keinoja jännityksen lieventämiseksi, opetellaan uusia taitoja ja tutustutaan itseen erilaisten tehtävien ja rauhoittumisharjoitusten avulla.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja ryhmän toiminnasta kuraattori Auri Salorannalta auri.saloranta@etelasavonha.fi

Opintososionomiharjoittelijan tuki opintoihin ja opiskeluarkeen

Kaipaatko tukea opiskeluun, mutta et oikein tiedä, keneltä kysyisit? Opintososionomiharjoittelija on Diakin loppuvaiheen opiskelija, joka tuntee Diakin opiskelijan arjen ja osaa auttaa. Asiasi voi olla lähes mikä vain: yksittäinen oppimistehtävä, digitaalisiin tai tietoteknisiin järjestelmiin liittyvä pulma, laajempi opiskelun jäsentämiseen liittyvä tuen tarve, harjoitteluun tai harjoittelupaikan etsintään liittyvä kysymys tai vaikka yksinäisyyteen tai muuhun omaan elämäntilanteeseen liittyvä asia. Opintososionomiharjoittelijalta saat kokemuspohjaista tukea opiskelun sujumiseksi, opiskelualasta riippumatta.

Älä siis jää asiasi kanssa yksin, vaan ole rohkeasti yhteydessä opintososionomiharjoittelijat@diak.fi

Opiskelijakunta O'Diako

O’Diako on kaikkien Diakin opiskelijoiden opiskelijakunta kampuksesta ja koulutuksesta riippumatta. Myös avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat voivat halutessaan liittyä O’Diakon jäseniksi. Tutustu O’Diakoon!

Tukea IT-asioihin

Kaipaatko apua Diaklen käyttöön? Onko kampuksen tulostin epäkunnossa? IT-palvelut auttaa sinua!

Opinto-ohjaus

 

Kaipaatko apua opintoihisi? Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan! Pohditko opinnäytetyön tekemistä? Lue lisää opinnäytetyöstä!